Toiminta

Jumalanpalvelukset

Iltakirkko

Iltakirkko on Porin metodistiseurakunnan jumalanpalvelus, joka koostuu musiikista, laulusta, rukouksesta, todistuspuheenvuorosta ja saarnasta. Tilaisuuden lopuksi on kahvitilaisuus sekä mahdollisuus henkilökohtaiseen rukouspalveluun. Iltakirkko pidetään Porin metodistiseurakunnassa (Eteläpuisto 17) joka sunnuntai klo 17 (paitsi kuukauden 1. sunnuntai, jolloin on ehtoolliskirkko klo 12). Tervetuloa kaikille!

Ehtoolliskirkko

Ehtoolliskirkko on Porin metodistiseurakunnan jumalanpalvelus, jossa laulun, rukouksen ja saarnan lisäksi vietämme Herran pyhää ehtoollista. Ehtoolliskirkko pidetään joka kuukauden 1. sunnuntai klo 12. Tilaisuuden jälkeen on tarjolla yhteinen lounas sekä mahdollisuus henkilökohtaiseen rukouspalveluun.

Metodistikirkossa ehtoollispöytä on avoin kaikille Jeesukseen uskoville kristityille riippumatta siitä mihin seurakuntaan he kuuluvat tai ovat kuulumatta. Ehtoollisleipä on gluteeniton ja hiivaton. Ehtoollisviini on alkoholitonta viinirypälemehua.

Lähetystyö

Lähetysystävät

”Lähetysystävät” on Porin metodistiseurakunnan lähetystyön tilaisuus joka kuukauden 3. torstai klo 18:00 metodistikirkolla (Eteläpuisto 17). Kokoontumisten tarkoituksena on lähetystyön ylläpito seurakunnassa, informointi, innostaminen sekä lähetystyön tukeminen (varainhankinta, hengellinen tuki, rukous sekä yhteydenpito lähetyskohteisiin). Illoissa käydään läpi lähetysterveiset kentiltä ja ajankohtaiset uutiset.

Lähetysterveisten lisäksi iltaan kuuluu Raamatun Sana, rukous ja keskustelu. Illan päätteeksi on kahvitilaisuus lähetystyön hyväksi. Tervetuloa mukaan ryhmäämme!

Kahvila Nellipudi

Nellipudi on kaikille avoin kahvila Porin metodistikirkolla (Eteläpuisto 17). Matalan kynnyksen kristillinen kahvila, jossa on mahdollisuus keskustella ja kohdata ihmisiä. Kahvilan tuotto käytetään lyhentämättömänä lähetystyöhön. Nellipudi on auki perjantaisin klo 14-17 (kesäkautta lukuun ottamatta). Tervetuloa!

Lähetyskohteet

Suomen Metodistikirkko tukee lähetystyötä Intiassa, Venäjän Vepsässä, Thaimaassa ja Brasiliassa.

Lisätiedot:
Ari Lehtinen 044 3044543
Maija Liljeroos 044 5909412
Lisätietoa löydät myös osoitteesta http://www.metodistikirkko.fi

Lähetystyön ytimen tulee aina olla Raamatun ilmoituksessa, Jeesus Kristus on Herra, Kuningasten Kuningas, ihmiseksi tullut Jumala, joka sovitti maailman synnin. Hänessä, vain Hänessä on pelastuksemme.

Matteuksen lähetyskäsky: ”Menkää siis ja tehkää kaikkia kansoja opetuslapsiksi. Kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä pitämään kaikki mitä minä olen teille säätänyt. Ja katso, olen kanssanne joka päivä tämän maailmanajan täyttymiseen asti. Aamen.”

Intia

Suomen Metodistikirkon lähetyskohteet Intiassa sijaitsevat Chennaissa ja Nellipudissa. Chennaissa toimii Bethel Missionin koulutuskeskus, jossa on kristillinen lastentarha, esikoulu ja peruskoulu. Nellipudin kylässä avun piirissä on leskiä ja lapsia. Nellipudi-kylän läheisyydessä asuvat myös Intian kummilapset.

Venäjä (Vepsä)

Suomen Metodistikirkon seurakunnat ja Naisliiton osastot osallistuvat myös Venäjän Metodistikirkon evankelioimis- ja lapsityöhön vepsäläisten parissa Venäjällä. Työtä tehdään Keski-Vepsässä kolmella kylällä: Järvien kylässä (Ozera), Sonjalassa (Sondevits) ja Kurbassa (Kurba). Työstä vastaa Pietarissa asuva piirikunnanjohtaja yhdessä Novgorodin metodistiseurakunnan evankelioimis- ja lapsityöryhmien kanssa.

Suomalaiset tukevat työtä osallistumalla matkoihin ja matkojen kustannuksiin ja viemällä pieniä tavaralahjoituksia joululahjoiksi ja leiripalkinnoiksi.

Thaimaa

Suomen Metodistikirkko osallistuu työhön myös H2O – Help to Orphans ry:n kanssa Thaimaassa. Um-Phangissa on nelikertainen palvelutyö: orpokoti, kirkko, lähetyskoulu ja ruoka-apuohjelma. H2O-Apua orvoille ry toimii pääasiassa Kaakkois-Aasiassa, Thaimaan ja Burman rajalla. Yhdistyksen tavoitteena on auttaa orpolapsia uskonnosta, rodusta, väreistä, kansallisesta alkuperästä, asemasta tai taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Brasilia

Seurakunta tukee myös vapaaehtoistyötä Shores of Grace -järjestön kanssa. Järjestö on palvelu- ja lähetystyöyhteisö, jonka pääpaikka on Recifessä Brasiliassa. Järjestön tavoitteena on vapauttaa prostituutiosta ja väärinkäytöksistä kärsiviä nuoria ja opastaa heitä kouluttamisen kautta; viedä Isä Jumalan rakkautta köyhille ja särkyneille. Auttaa nuoria näkemään heidän todellinen arvonsa, sekä varustamaan ja palvelemaan kirkkoa Brasiliassa. Tavoitteena on paljastaa Isä Jumala kaikessa, mitä teemme. Olemme sitten palvelemassa Jumalaa kirkossa, kävelemässä Brasilian kaduilla tai ostoksilla paikallisessa ruokakaupassa, haluamme paljastaa Isän. Tämä on kutsumus, jonka Jumala on asettanut elämäämme, ja uskomme, että se kutsuu koko seurakuntaa, kaikkia elävän Jumalan poikia ja tyttäriä. Elää myötätunnon ja Pyhän Hengen elämää, jossa myös ihmeitä ja parantumisia tapahtuu kaikkialla, minne menemme, aivan kuten opetuslapset.

Kannatustilit ja viitenumerot:

Porin Metodistiseurakunta/Lähetystyö
Tilinumero FI53 8000 1570 9603 03

Viitenumerot:
9001 Kristillinen koulu (Intia)
8002 Kouluruokailun tuki (Intia)
7003 Nellipudin kylän lesket (Intia)
5005 Suurin tarve (Intia)
4077 Vepsän työ
7100 Thaimaa H2O

MobilePay lähetystyö 42064

Porin Metodistiseurakunta
Tilinumero FI96 8000 1479 1759 95
viitenumero 7773 Brasilian työ

Muu toiminta

Torstai on toivoa täynnä

Torstai-illan tilaisuus on klo 18.  Iltojen teemat ovat:
Kuukauden 1. torstai: Raamatun opetusta Heprealaiskirjeestä.
Kuukauden 2. torstai: Rukouskokous.
Kuukauden 3. torstai: Lähetysilta.
Kuukauden 4. torstai; Raamatun pyhitys John Wesleyn tapaan.

Perhesähly

Perhesähly on alakouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattu sählypeli, jonka yhteydessä on lyhyt rukoushetki. Perhesähly pidetään Karhu-Areenalla (ent. Friitala Sport Center) Tehtaantie 1, 28400 Ulvila joka perjantai klo 19.00 – 20.30 (lukukausien aikana). Kyseessä on matalan kynnyksen tilaisuus, jonne voi tuoda tuttujaan mukaan pelailemaan ja tutustumaan seurakunnassa käyvään väkeen. Yhteyshenkilönä toimii Leevi Heimonen, p. 044 3302429.