Ole mukana mahdollistamassa

Keväällä 2020 koronaepidemia pysäytti seurakuntamme toiminnan lähes täysin. Erilaiset osallistujarajoitukset ja tautitilanteen muutokset merkitsivät sitä, että seurakunnan oli välttämätöntä siirtyä sähköisen viestinnän pariin. Tilaisuuksien striimaukset aloitettiin nopeasti lainakalustolla. Sunnuntain tilaisuudet on suoratoistettu yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta jokaisena sunnuntaina. Tilastojen mukaan vuoden aikana ohjelmia onkin näytetty yli kymmenentuhatta (10.000) kertaa eri pituisia ajanjaksoja.

Vaikka striimaus-toiminta on ollut seurakunnallemme täysin uusi aluevaltaus, olemme onnistuneet tarjoamaan tilaisuudet verkossa säännöllisesti ja laadukkaasti. Ohjelmat ovatkin saavuttaneet vakiintuneita seuraajia. Striimaus on mahdollistanut hengellisen yhteyden kokemisen ja osallistumisen rajoituksista ja fyysisestä etäisyydestä huolimatta sekä ajasta ja paikasta riippumatta.

Seurakunnassamme on todettu tarpeen olevan pysyvä tämän kaltaiselle palvelumuodolle, vaikka rajoitukset lievenevät ja mahdollisesti kokonaan poistuvat. Sähköisen viestinnän merkityksen jatkuvan kasvun ja sen ajankohtaisuuden vuoksi kevään seurakuntakonferenssi päätti kevään 2021 tavoitteesta hankkia pysyvä kalusto koostuen kamerasta, valoista ja muista tarvittavista laitteista. Näin poistuisi tilapäinen tarve lainakalustolla operointiin. Hankinnan mahdollistamiseksi päätettiin järjestää erillinen varainhankintakampanja kyseistä tarkoitusta varten. Tämä on iso ponnistus pienelle seurakunnalle, kustannusarvion ollessa seitsemäntuhatta euroa (7.000€).

Varainhankintakampanja kestää heinäkuun alusta 2021 joulukuun loppuun 2021 ja sen tuloksista tiedotetaan säännöllisesti. Me haluamme seurakuntana toimia parhaalla mahdollisella tavalla, kehittäen ja parantaen toimintaamme niin, että evankeliumin sanoma Jeesuksesta Kristuksesta saisi monin eri tavoin saavuttaa ihmisten sydämet Jumalan kunniaksi.

Voit olla tässä mukana lahjoittamalla haluamallasi summan rahaa seurakuntamme mediatyön tukemiseen. Voit kertoa tästä mahdollisuudesta myös ystävillesi. Hankinnan lisäksi striimaus-toiminta tarjoaa hienon mahdollisuuden palvella uudella tavalla seurakunnassa. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan tähän palvelutyöhön, ota rohkeasti yhteyttä seurakuntamme pastori Timo Virtaseen tai tekniikkatiimin vastaavaan Juho Viitalaan.

Porin Metodistiseurakunnan puolesta:

Timo Virtanen
Seurakunnan pastori
0405433643                                                                                

Juho Viitala
Tekniikkatiimin vastaava
0400668320

Seurakunnan tili: FI96 8000 1479 1759 95
Viite: 3337 (mediatyö)
Pienkeräyslupanumero RA/2021/1278