kirkkojalintu

Porin Metodistiseurakunta on vuonna 1887 perustettu Suomen ensimmäinen suomenkielinen metodistiseurakunta, joka kuuluu Suomen Metodistikirkkoon.

Suomen Metodistikirkon jäsenseurakuntana olemme:

OSA PYHÄÄ YHTEISTÄ SEURAKUNTAA

esiintymättä ainoana oikeana, vaan iloitsee saadessaan olla osa Jeesuksen Kristuksen  kirkkoa maan päällä.

OSA VAPAATA KIRKKOKUNTAA,

jonka valtio on tunnustanut. Sillä on oma kirkkojärjestys, oma jäsenluettelo

ja oma papisto. Se on taloudellisesti riippumaton valtiosta ja rahoittaa työnsä jäsenien ja ystävien lahjoituksin.

EVANKELINEN SEURAKUNTA

joka tahtoo yhdistää toisiinsa herätyshurskauden ja kirkollisen muodon. Se tähdentää sitä, että Jumalan rakkaus on rajaton ja että evankeliumin pelastussanoma koskee kaikkia.

Se tahtoo sen tähden kutsua ja herättää kaikkia ihmisiä.

TUNNUSTUSKIRKKO,

jonka opin perustana ovat Raamattu ja Apostolinen uskontunnustus.

John Wesleyn 25 uskonkappaleella ja eräillä muilla hänen laatimillaan teksteillä on tunnustuskirjan luonne.Jäseniltä ei vaadita mitään erityistä uskonoppia, vaan henkiläkohtaisen uskon tunnustaminen. Tärkeintä metodistille on, että hänen elämästään näkyy Jeesuksen Kristuksen seuraaminen.

EKUMEENINEN SEURAKUNTA,

joka haluaa aktiivisesti rakentaa kristittyjen yhteyttä. Se pyrkii olemaan suvaitsevainen silti väheksymättä opin ja järjestyksen merkitystä.

KANSAINVÄLINEN SEURAKUNTA,

jolla on kansainvälistä toimintaa. Maamme metodistikirkko on maailmanlaajuisen samannimisen kirkon osa. (Vuodesta 1968 The United Methodist Church. Suomessa käytetään nimeä Metodistikirkko.)

LÄHETYSTYÖTÄ TEKEVÄ SEURAKUNTA,

joka tukee kristillistä lähetystyötä tahtoen levittää Jeesuksen Kristuksen evankeliumia Mestarin käskyn mukaisesti: Menkää kaikkeen maailmaan ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni.

Lisätietoa Suomen Metodistikirkosta löydät osoitteesta http://www.metodistikirkko.fi/

sekä lisätietoa kansainvälisestä yhteisöstä löydät osoitteesta http://www.umc.org/

Porin Metodistiseurakunta
Eteläpuisto 17