to maalis 30 @18:00 - 19:30

pe maalis 31 @20:00 - 21:30
Perhesähly Kaarisillan yhtenäiskoululla

su huhti 02 @12:00 - 14:00
Ehtoolliskirkko, Leevi Heimonen, Markku Tuomikorpi, mus. Kullaan kyläkuoro; joht. Noora Kylväjä. Lounas ja pyhäkoulu.

ma huhti 03 @18:00 - 20:00
Ystäväilta, Ari lehtinen

ti huhti 04 @11:00 - 14:00
A`la Sali, lounas

to huhti 06 @18:00 - 20:00
Rukouskokous, Riitta Sengström

pe huhti 07 @14:00 - 17:00
Lähetyskahvila Nellipudi

pe huhti 07 @20:00 - 21:30
Perhesähly Kaarisillan yhtenäiskoululla

su huhti 09 @17:00 - 19:00
Iltakirkko, Ronja Räsänen, Jyrki Kause, mus?

ti huhti 11 @18:00 - 20:00
Miesten Saunailta, Mikonkatu 28

facebook-icon

Porin Metodistiseurakunnan pastorin ja Suomen Metodistikirkon piirikunnanjohtajan muistokirjoitus

pasimuisto
Porin Metodistiseurakunnan pastori ja Suomen Metodistikirkon piirikunnan johtaja Pasi Runonen menehtyi 50-vuoden iässä vaikean sairauden murtamana perjantaina 9.12.2016 iltapäivällä.

Pasi Runonen syntyi 24.04.1966 ja asui nuoruutensa Lappeenrannassa. Hän muutti työn perässä Ruotsiin. Palattuaan takaisin synnyinseudulleen Lappeenrantaan 90-luvun alussa hän koki hengellisen heräämisen. Muutaman vuoden kuluttua hän löysi rinnalleen puolisonsa Ullan ja pian tämän jälkeen hän koki sydämessään kutsun hengelliseen työhön. Hän aloitti Metodistipastorin opinnot yhteistyössä Suomen Vapaakirkon Teologisen opiston kanssa. Teologian maisterin opinnot hän suoritti Metodistikirkon Överåsin seminaarissa Göteborgissa.

Metodistipastorin työuransa Pasi Runonen aloitti opintojen loppuvaiheessa Porin Metodistiseurakunnassa paikallispastorina 1.8.2002 alkaen. Hän muutti pian puolisonsa kanssa Poriin, jossa he ovat asuneet tähän päivään saakka.

Nuorena pastorina hän teki innokkaasti työtä seurakunnan keskellä. Seurakuntatoiminta kasvoi ja laajeni vuosien varrella. Kokemäelle perustettiin aluksi Porin Metodistiseurakunnan alaisuudessa toimiva paikallisseurakunta, joka myöhemmin itsenäistyi omaksi seurakunnaksi.

Pasi Runonen toimi aktiivisesti paikallisseurakuntatyön lisäksi Suomen Metodistikirkon eri palvelutehtävissä aina sairastumiseensa asti. Vuonna 2002 hänet valittiin Suomen Metodistikirkon kirkkohallitukseen, vuonna 2004 hänet valittiin kirkkohallituksen puheenjohtajaksi ja vuonna 2011 hänet valittiin piirikunnanjohtajaksi. Työn ohessa hän suoritti myös johtamistaidon ammattitutkinnon ja työnohjaajakoulutuksen. Pasi Runonen oli aktiivinen yhteistyön ja siltojen rakentaja ja hän osallistui moniin yhteiskristillisiin toimintoihin.

Hänen rakas harrastuksensa oli moottoripyöräily ja hän osallistui aktiivisesti mm. kristilliseen moottoripyöräkerhotoimintaan.

Pasia ja hänen valoisaa sekä elämänmyönteistä persoonaansa jäivät kaipaamaan vaimo Ulla, omaiset, Metodistikirkon seurakuntalaiset ja työtoverit sekä monet ystävät eri puolilla Suomea ja maailmaa. Suuren surun keskellä kuitenkin on jälleennäkemisen toivo, joka tuo lohtua sureville. Pasi Runonen välitti vielä viimeisinä päivinään toivoa ympärilleen sanoilla: ”Elämä on Kaunis”. Hänen viimeinen sanansa ennen poisnukkumistaan oli ”Kultakaupunki”.

Porin Metodistiseurakunta/seurakuntaneuvosto

www.porinmetodistiseurakunta.fi